A dandy

A. ontvangt me met een grote pot Earl Grey en een zalige,  zelfgebakken kersentaart. Direct valt mijn oog op het schitterende koffietafel boek, ‘I am Dandy’. Louis Couperus was onze eigen 19e eeuwse fad, maar de hedendaagse dandies zijn toch veelal te vinden in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Koffietafelboek

Koffietafelboek

Qua kleding heeft A. duidelijk zijn eigen stijl gevonden, maar wat de aankleding van zijn Rotterdamse flat betreft kan hij wel wat hulp gebruiken. Wanneer ik aangeef dat een oude legerkist de ideale vervanging zou zijn voor de salontafel zegt A.dat hij zo’n exemplaar in de studeerkamer heeft staan. Daar blijkt dus ook de ideale leeslamp te staan en een gave stoel die alleen een ander stofje nodig heeft.

Twee uur later met een maag vol thee, een hoofd vol ideeën en ter aanvullende inspiratie ‘I am Dandy’ onder mijn arm ga ik naar huis.

Moodboard
Het moodboard laat zien dat A. houdt van alles wat met geschiedenis, scheepvaart en Groot-Brittannië te maken heeft. Ik wil de woonkamer omtoveren in een uitnodigende, stijlvolle, mannelijke ruimte waar plaats is voor A.’s grappige en excentrieke verzamelingen, een beetje dandiëk. Ik wil gebruik maken van meubelen die hij al heeft en dit alles aanvullen met wat andere bijzondere meubelen en accessoires.      

Moodboard

Moodboard

Nieuw leven
Aangezien A. weinig kleuren van elkaar kan onderscheiden pak ik die kleuren eruit die hij zeker wel kan zien en ook mooi vindt en wil ik gebruik maken van patronen. Wat betreft de kleuren houd ik ook rekening met spullen die A. al bezit, namelijk de groene kist en de antracietgrijze tweezitter. De kleuren kobaltblauw en groen zullen een grote rol gaan spelen in het geheel. De ingebouwde kast naast de gaskachel krijgt een groene tint en kan uitstekend dienst doen als rariteitenkabinet.

Leger kist

Leger kist

De groene dekenkist krijgt zwenkwielen zodat hij minder pompeus aandoet en makkelijk verplaatsbaar is. Bij nader inzien zal deze gebruikt gaan worden als televisiekast en zal de salontafel vervangen worden door verschillende bijzettafels. De muren krijgen een neutrale tint uit de kleurenwaaier van Little Green omdat er tegen de lange wand een grote plaat mdf komt te hangen die behangen wordt met Peacock van Matthew Williamson.

Opa’s rokerstoel krijgt bij nader inzien geen zebraprint om de kussens, maar wel een geweldige tartan van Warwick Bainbridge. Dan maar een zebra op de bank, gezellig naast een jeans.

Lamp Abigail Ahern

Lamp Abigail Ahern

Het zwarte thee/drankwagentje is van Loods5, de bijzettafel is van Villa vol Stijl. De bollen van A.'s eigen vintagelamp worden brandweerrood gespoten. En dan om het geheel Dandyfähig te maken bestellen we een hondse lamp bij Abigail Ahern. Ben wel bang dat A. eigenlijk meer een kattenmens is.